M.H.V. Viramitas

HISTORIE

Ondefinieerbare objecten vliegen het raam uit, kwijtgeraakte notities en een ravage aan flessen bier; een typerende avond in de aanloop van de stichting van een nieuw Heerenverticaal.

Het voorjaar van 2013 werd gekenmerkt door een cruciale gebeurtenis in de geschiedenis van het Maastrichtse studentenleven. Binnen de MSRV doen zich geruchten de ronde over de oprichting van een heerenverticaal. Dit gerucht bleef echter niet bij een illusie, maar werd krachtig onderstreept door een elftal heren van de jaarclubs Inquino (2011-2012) en In Hydrias (2012-2013). Het contact tussen deze jaarclubs verliep buitengewoon goed en zodoende vonden zij het hoog tijd om zich te constitueren als verticaal. En zo geschiedde, met een paar tamelijke doelstellingen vastgelegd op een bierviltje zijn de heren van start gegaan.

Met een gezonde mix van structuur, chaos en coördinatie werden er duidelijke lijnen uitgezet richting een nieuw Heerenverticaal. Zo zag op 14 oktober 2013 MHV Viramitas het groene licht. Een nadere blik op de naam laat blijken dat het is samengesteld uit drie kernbegrippen: Virtus (kracht) Amicitia (vriendschap) en Unitas (eenheid). Deze kernbegrippen zijn inmiddels tot een eenheid zijn verweven in de talloze tradities die het MHV rijk is.

Inmiddels is het MHV uitgegroeid tot een hecht verticaal met een diversiteit aan lichtingen. Funderingen zijn gelegd. Geschiedenis wordt geschreven. De weg naar Lustrum II is gestart; het pad naar de toekomst wordt belopen.

“The best way to predict the future is to create it.”

Het MHV