Historie

Bij de prille plannen van de oprichting van het Heerenverticaal Viramitas stond, gek genoeg, een vrouw aan het roer. Amée Leferink, destijds penningmeester der M.S.R.V. Saurus, betreurde het feit dat er destijds wél een damesverticaal bestond, maar dit bij de heren nog ontbrak. Daarnaast was haar opgevallen dat het contact tussen de jaarclubs Inquino (2011-2012) en In Hydrias (2012-2013) bijzonder goed verliep. In een briljante eureka-achtige ingeving riep ze: ”Jongens, doe hier iets mee!”, en zo geschiedde.

Er werden 2 borrels tussen deze jaarclubs georganiseerd om nader kennis te maken en een plan de campagne op te zetten. Traditiegetrouw vonden deze borrels plaats bij Chris thuis, waarbij naar mate de avond vorderde het defenestreren van ondefinieerbare objecten centraal stond. Menig voorwerp heeft het huis van Chris via het raam verlaten. Vanwege de talloze liters bier en de onmiskenbare troep die zich aan het einde van de avond meester had gemaakt, resulteerde deze twee borrels in een paar tamelijke doelstellingen vastgelegd op een bierviltje.
Begin van het academisch jaar 2013 kwamen er serieuzere gesprekken op gang, en besloten Inquino en In Hydrias definitief hun lot te verbinden binnen Saurus. Lange vergaderingen over de naam, vormgeving en functie van het verticaal waren het gevolg. Op 14 oktober 2013 zag MHV Viramitas het groene licht. Dit zette een proces op gang dat tot op de dag van vandaag zich voornamelijk kenmerkt door een krachtige mix van georganiseerde chaos en vriendschap dat zich tot een eenheid heeft verweven in de talloze tradities die het MHV rijk is. Geschiedenis wordt geschreven & lustra zijn in zicht.

Amitica Fortior!